Innolux valittu Malmön Museoiden juhlanäyttelyyn

Innolux mukana juhlimassa Suomi100-juhlavuotta myös Ruotsissa!

Innoluxin klassikkovalaisimia ja uudempaakin tuotantoa on valittu Ben af Schultenin kuratoimaan Malmön Museoiden Suomi100-näyttelyyn. Finskt fyrverkeri -näyttely on osa Ruotsissa näkyvää Suomen satavuotisjuhlaa, näyttely avataan 6. toukokuuta.

Juhlanäyttelyyn on valittu mukaan suomalaisia tuotteita ja muotoilua läpileikkauksena suomalaiseen osaamiseen ja designiin. Ben af Schultenin valitsemat ja suomalaisten rakastamat valaisimet kuten Yki Nummen Lokki ja Modern Art, Eero Aarnion Kubo sekä Samuli Naamankan Concrete-betonivalaisimet ja suunnitteluduo Mottowasabin Beagle-pöytävalaisin edustavat Innoluxin laajaa muotoilua ansiokkaasti. Esimerkiksi jo vuonna 1955 suunniteltu Modern Art on valittu myös New Yorkin MoMan pysyviin kokoelmiin.

Innolux vaalii suomalaisen muotoilun historiaa yhteistyössä klassikkovalaisinten suunnittelijoiden perikuntien kanssa. Uustuotannossa olevat klassikkomallit ovat merkittävä osa suomalaista valaisinhistoriaa, ja liittyvät aikaan, jolloin Suomi teki valaisinmuotoilun saralla ensimmäiset kansainväliset läpimurtonsa.

Uudet valaisinmuotoilijamme kuten Samuli Naamanka tai Mottowasabin Anna Salonen ja Yuki Abe edustavat innovatiista kokeilevaa muotoilua, jotka täydentävät upealla tavalla Innoluxin olemassa olevaa valaisinmallistoa.