Tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa Suomi100-juhlavuoteen liittyen

Innoluxin toimitusjohtajalla ja yrityksen perustajalla Jukka Jokiniemellä oli suuri kunnia tavata tasavallan presidentti Sauli Niinistö Suomi100-juhlavuoteen liittyen.

Suomalainen työ, muotoilu ja yrittäjyys olivat keskiössä perjantaina 27.10.2017, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö kutsui Innoluxin toimitusjohtaja Jukka Jokiniemen ja myynti- ja markkinointijohtaja Tarja Jokiniemen tapaamiseen Mäntyniemeen. Lämminhenkinen keskustelu sivusi Jukka Jokiniemelle tärkeitä asioita sekä myös yrittäjyyteen liittyviä tulevaisuuden suunnitelmia.  Jukan näkövammaisena perustama, kohta 25-vuotisjuhliaan viettävä yritys on nyt Suomen suurin design-valaisimien ja kirkasvalolaitteiden valmistaja.

"Tämä on meille, koko yrityksellemme, muotoilijoillemme sekä ympäri Suomea toimiville alihankkijoillemme ja käsityöläisillemme suuri kunnia ja iso ilonaihe. Tapaaminen symbolisoi meille vahvasti presidentin osoittamaa suomalaisen työn, muotoilun ja yrittäjyyden arvostusta", kiitteli Jokiniemi. "Innolux haluaa osaltaan pitää suomalaisen laadun, osaamisen ja työn - sekä verorahat - Suomessa", painotti toimitusjohtaja Jokiniemi.

Tilaisuuden lopuksi Jukka Jokiniemi sai kunnian ojentaa presidentille Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoteen, suomalaiseen muotoilunhistoriaan ja suomalaiseen sisukkuuteen limittyvän lahjan – Senator-valaisimen numero yksi. Käsityönä valmistettu Senator-valaisin on Lisa Johansson-Papen jo vuonna 1947 suunnittelema ja nyt Innoluxin uudelleen valmistama sadan kappaleen numeroitu ja signeerattu juhlavuoden keräilyharvinaisuus. Valaisin nähtiin usein presidentti Urho Kekkosen työpöydällä hänen pitäessään uuden vuoden puhettaan. Innolux-valmistaa suomalaisen muotoilun 1950–60-luvun kultakauden klassikkovalaisimia perikuntien, kuten Yki Nummen ja Lisa Johansson-Papen perikuntien, lisensseillä.

Innolux on Avainlippu- ja Design from Finland –merkkien haltija.

Kuvat: Copyright © Tasavallan presidentin kanslia