Tutustu Tapio Anttilaan

Harva muotoilija suunnittelee niin monipuolisesti kodin käyttöesineitä kuin Tapio Anttila. Hänen suunnittelemistaan tuotteista koostuu laaja Tapio Anttila Collection.

Tapio Anttila Collectionin valaisintuotanto siirtyy helmikuussa Innoluxille.

Tapio Anttila on vuonna 1962 syntynyt sisustusarkkitehti ja muotoilija. Missiokseen hän erittelee laadukkaiden, käytännöllisien, kohtuuhintaisien ja hyvin muotoiltujen esineiden suunnittelun tavallisille ihmisille. Tapio onkin saanut useita arvostettuja kansainvälisiä sekä useita kotimaisia palkintoja: hänellä on muun muassa 11 Good Design Award -palkintoa, 2 Green Good Design Award- palkintoa, 2 Eco Design Award-palkintoa, useita Interior Innovation Award -palkintoja sekä Design Plus Award. Hänet on nimetty Vuoden Huonekalumuotoilijaksi 2012.

Miten valaisinsuunnittelu sitten eroaa muiden tuotteiden suunnittelusta? "Valaisinsuunnittelu on suunnittelutehtävistä vaikeimpia. Siinä joudutaan valaisimen ulkomuodon lisäksi muokkaamaan myös valoa ja sen käyttäytymistä tilassa. Näiden ominaisuuksien ennakoiminen on vaikeaa ja vaatiikin useita kokeiluita ja prototyyppejä." kertoo Anttila.

Tärkeintä Tapio Anttila Collection -valaisimissa onkin ollut tehdä niistä valaistusominaisuuksiltaan erinomaisia. Tuotteiden visuaalisesti yhdistävä tekijä on pelkistetty muotokieli ja suunnittelijan oma kädenjälki. Valaisimet sopivat monen tyyppisiin sisustuksiin niin kodeissa kuin julkisissa tiloissakin. "Huonekalu- ja valaisinsuunnittelijan on otettava huomioon työssään useita asioita kuten käytettävyys, valmistettavuus, kestävyys, ekologisuus, pakkaaminen, hinta ja yhdistettävä näihin itse esteettinen puoli. Hyvässä tuotteessa kaikki nämä asiat ovat tasapainossa."

Ja sitä tasapainoa henkivät Tapio Anttila Collectionin valaisimet: ajattomia, laadukkaita sekä hyvää valoa ja tunnelmaa antavia. Kotimaisia, tottakai!