Valaisin mittatilauksena: Innolux Pro esittäytyy

Alma on paitsi opinnäytetyö ja mittatilaustyö projektiin, nyt myös osa Innolux Design –mallistoa.

Innolux on kotimainen valaisinten valmistaja ja tukkuliike. Innolux Pro-brändin alla Innolux myös valmistaa valaisimia muille yrityksille ja mittatilaustyönä projekteihin.

Alma-valaisin sai alkunsa tuotekehitysprojektista Meeri Särkän ja Innoluxin välillä. Tuotekehitystyö oli Särkän opinnäytetyö Turun Ammattikorkeakouluun ja työn tavoitteena oli tutkia Innoluxille uutta materiaalia ja sen käyttöä valaisimen rungossa. Tärkenä pidettiin, että tuotekehitysprojektin lopputuloksena olisi tuotantovalmis valaisintuotesarja, joka sopii Innoluxin tyyliin. Särkän näkemys tuotesarjasta kiteytyi yhteen valaisinmalliin, jota voidaan käyttää niin katto- kuin pöytävalaisimenakin kulmikkaan muotonsa ansiosta. Näin syntyi Innolux Alma.

Särkän valmistuttua muotoilijaksi yhteistyötä jatkettiin, ja protomallia hiottiin yhdessä Innoluxin kanssa tuotantoa varten. Lopullisen ponkaisun tuotannolle antoi Turkuun avattu, täydellisesti remontoitu ja Särkän sisustama uusi ruokailupaikka Ravintola Kaskis. Kaskiksen ravintoloitsijat olivat nähneet kuvia Alma-valaisimen prototyypeistä ja halusivat kyseiset valaisimet ravintolaansa: tilaan toivottiin kotimaisia ja raikkaita kalusteita ja somisteita. Kaskiksen perustajille oli tärkeää, että heidän itsensä tavoin ravintolan tekijät olivat nuoria tai vastavalmistuneita ammattilaisia. Lisäksi toivottiin, että tilaan tulevat tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan lähellä. Näin ollen Alma-valaisin oli erittäin luonteva valinta ravintolaan.

Innolux valmisti Almoista ensimmäisen sarjan juuri ravintola Kaskista varten ja valaisimet olivat paikoillaan kun ravintola avattiin helmikuussa 2014. Skandinaavisen raikas ja rento Ravintola Kaskis on sittemmin valittu vuoden ravintolaksi (Glorian koti & viini) sekä päässyt muun muassa White Guide -oppaaseen. Särkkä itse löytyy mm. Vuoden Nuoret Luovat shortlistiltä: http://www.vuodenhuiput.fi/fi-FI/vuoden-huiput-2014/shortlista/

 

Kuvat: Meeri Särkkä