Innoluxin tarina

Elämän suunta voi muuttua kokonaan, kun menettää jotain, mitä on aikaisemmin pitänyt itsestäänselvyytenä. Näin kävi myös miehelle, jonka perustama yritys on nyt Suomen suurin valaisinvalmistaja.

Vähän yli kaksikymppisenä teekkarina Jukka Jokiniemi sai tietää sairastavansa parantumatonta, lopulta sokeuteen johtavaa silmäsairautta. Hän joutui luopumaan alkuperäisistä urasuunnitelmistaan, mutta nuori kunnianhimoinen insinööri ei lannistunut: hän päätti omistautua hyvän valon asialle. Innojokin perustaja Jukka Jokiniemi kokosi ympärilleen motivoituneen monialaisen ammattilaistiimin toteuttamaan unelmaansa tuoda hyvä valo kaikkien ulottuville. Jukka Jokiniemelle hyvä valo oli keino torjua sokeutumisen myötä vääjäämättä lähestyvää pimeyttä. Hän valmistui tekniikan tohtoriksi Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin osastolta ja kehitti menestyvää yritystään yhteistyössä lahjakkaiden suomalaisten huippusuunnittelijoiden kanssa. Yrityksestä tuli Suomen johtava valaisinratkaisujen toimittaja.

Valolla on meille suomalaisille aivan erityinen merkitys. Me osaamme todella arvostaa valoa ja sen positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin, mielialaan ja energisyyteen. Pitkän ja pimeän talven jälkeen saamme nauttia kesän valosta ja kirkkaudesta. Meille valo on arvokas hyödyke, joka elvyttää ja antaa voimia. Valaisintuotteidemme suunnittelussa otetaan huomioon alan uusimmat tieteelliset tutkimustulokset valon ja valoterapian positiivisista vaikutuksista.

Innojokin Innolux valaisinmallistoissa on klassikoita suomalaisen muotoilun 1950–60-luvun kultakaudelta sekä parhaiden suomalaisten nykysuunnittelijoiden valaisimia. Innoluxin design-valaisimet ovat sekä kriitikoiden että suuren yleisön suosiossa. Lippulaivamallimme Lokki on Suomen suosituin designvalaisin. Valaisimien monista kansainvälisistä tunnustuksista mainittakoon Red Dot Design -palkinto, Fennia Prize -kunniamaininta, Wallpaper-palkinto ja European Consumers’ Choice -palkinnot. Yksi klassikoistamme, Yki Nummen suunnittelema Modern Art, on New Yorkin nykytaiteen museon (Museum of Modern Art) kokoelmassa.

Innolux-valaisinmallistot ovat nimeltään Design ja Bright.  Design-mallisto koostuu huippulaadukkaista moderneista valaisimista ja nykypäivän klassikoista, joissa yhdistyvät kaunis muotoilu ja erinomainen valo. Bright-mallisto tarjoaa monipuolisia kirkasvalolaitteita, jotka edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia tyylikkyydestä tinkimättä. Kumpaakin mallistoa täydennetään vuosittain uutuuksilla.

Jukka ja Innojokin yli 20 työntekijää jatkavat edelleen ihmisten hyvinvoinnin edistämistä laadukkaalla valolla. Jokainen uusi tuote ja tyytyväinen asiakas vie Innolux tarinaa eteenpäin.