Brita Flander

Teollinen muotoilija, taiteen maisteri, s. 1957

Brita Flander tunnetaan muotoilijana Suomessa ja maailmalla.

Flanderin näkemys taiteesta ja teoksen olemuksesta on omintakeinen. Flanderille on tärkeää, että taideteos kestää aikaa, on osa elämää ja ilahduttaa katsojaansa. Hänen suunnittelunsa lähtökohtana ovat harmoniset mittasuhteet, joilla voidaan saavuttaa tasapainoinen tila muiden elementtien kanssa.

Vuodesta 1987 Brita Flander on osallistunut yhteisnäyttelyihin useissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Hänelle on myönnetty lukuisia tunnustuksia ja kilpailupalkintoja uransa aikana.

Flanderin töitä on kokoelmissa kotimaassa ja ulkomailla (Suomen kansallismuseo, Designmuseo, Suomen lasimuseo, Musée d'Arts Decoratifs de Louvre, Ranska, Fundacion Nacional del Vidrio, Espanja, Crystalex, Tsekki ja Corning Museum of Glass, Yhdysvallat).

Brita Flander on suunnitellut tilausteoksia muun muassa Ingvar Kamprad Designcentrumiin Lundin yliopistoon, tasavallan presidentin residenssiin Mäntyniemeen, Sammonlahden kirkkoon, Oulun tuomiokirkkoon sekä Stockmannin Helsingin tavarataloon.

Flander on työstänyt myös kangasta, puuta ja metallia kotimaassa esimerkiksi Marimekolle, Artecille, Iittalalle ja Skannolle.