Mikko Laakkonen

Huonekalusuunnittelija, s. 1974

Mikko Laakkonen on kotoisin Espoosta. Valmistuttuaan ensin soitinrakentajaksi, opiskeli hän muotoilua Kymenlaakson Ammattikorkeakoulussa ja tämän jälkeen suoritti vielä maisteriopinnot Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Työskenneltyään useita vuosia muotoilu ja arkkitehtitoimistoissa hän perusti Studio Mikko Laakkosen vuonna 2004. Studio Mikko Laakkonen tarjoaa tuotesuunnittelupalveluita, jonka pääpainona ovat arjen käyttöesineet. Laakkosen työt ovat selkeitä, käyttökelpoisia ja toimivia. Silti niissä on herkkyyttä, keveyttä ja ilmavuutta.

Laakkonen suunnittelee puusta, metallista, lasista ja muovista valmistettuja kotien ja julkisten tilojen tuotteita. Uransa aikana Mikko Laakkonen on saanut useita muotoilupalkintoja, kuten Vuoden kalustesuunittelija 2014, Red Dot Best of the Best Design Award (2013) Red Dot Design Award (2012), Chicago Athenaeum's Good Design Award (2010) ja vuoden nuori muotoilija (2009). Hänen töitään on ollut esillä myös monissa näyttelyissä Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa.

Tällä hetkellä Laakkonen työskentelee monialaisissa projekteissa useiden suomalaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa. Yhteistyöyrityksiin lukeutuvat Innoluxin lisäksi muun muassa Marimekko, Inno, Isku, Martela, Offecct, Bosa, Casamania ja Covo.