Mottowasabi

Yuki Abe, muotoilija MA, s.1974

Anna Salonen, muotoilija MA, s.1979

Mottowasabi on helsinkiläinen muotoilutoimisto, joka toimii laajalla skaalalla valtakunnallisista tilakonsepteista yksittäisten huoneiden sisustuksiin, palvelumuotoiluprosesseista näyttelysuunnitteluun ja huonekalusarjoista kustomoituihin uniikkituotteisiin. Mottowasabin perustajat Yuki Abe ja Anna Salonen tapasivat opiskeluaikoinaan Taideteollisessa korkeakoulussa, totesivat arvostavansa ja innostuvansa samanlaisista asioista, ja ovat työskennelleet yhdessä siitä asti.

Esinemuotoilijoina heitä yhdistää kiinnostus omituisiin ilmiöihin, jotka jalostuvat kalusteisiin kiinnostaviksi yksityiskohdiksi ja muotoilulliseksi lisäarvoksi. Yuki löytää näkökulmia muotoiluunsa yhteiskunnallisista ilmiöistä, kuten uskonnoista, politiikasta tai syömishäiriöistä – Anna puolestaan kaupungin kaduilla kulkevista erilaisista olioista sekä lukemisesta. Usein kaluste saa alkunsa konkreettisesta tarpeesta tai tyhjiöstä, jonka muotoilijat löytävät tilojen sisustuksia suunnitellessaan.

Mottowasabin tuotteita on esitelty laajasti sekä Suomessa että kansainvälisesti Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Suomen ohella Mottowasabi on suunnittellut kalusteita mm. sveitsiläisille ja japanilaisille valmistajille.