Niilo Konttinen

Teollinen muotoilija, s. 1981

Niilo Konttinen valmistui muotoilijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Konttinen oli mukana Loistavaa!-valaisinnäyttelyssä alkuvuodesta 2013. Näyttely oli Niilon Kuru-seinävalaisimen ensiesiintyminen julkisuudessa ja myös yhteistyö Innoluxin kanssa alkoi näyttelyn myötä.

Muotoilussa esteettisyys, käytännöllisyys ja uutuusarvo ovat Konttiselle tärkeimpiä suunnittelun lähtökohtia. Häntä inspiroivat luonto ja arkkitehtuuri. Työskentely graafikkona näkyy hänen kokeilevassa muotoilussaan: hän pitää pelkistetyistä muodoista ja panostaa kokonaisvaltaiseen sommitteluun. Suunnitelmat Konttinen pyrkii saamaan mahdollisimman tasapainoisiksi ja harmonisiksi. Konttinen on myös lahjakas valokuvaaja, joka kuvaa tavallisia tilanteita omalaatuisella otteella.

Kuten valokuvatessaan, myös suunnittelussaan Konttinen haluaa lähestyä arkisia asioita uudesta näkökulmasta. Konttisen mielestä hyvä tuote on persoonallinen, yksinkertainen ja harmoninen. Sen pitää jäädä mieleen enemmän kuin ohikiitäväksi hetkeksi.

”Muotoilijana havainnoin jatkuvasti ympäristöäni tavoitteenani löytää uusia merkityksiä asioista ja esineistä. Inspiraation lähteenäni toimii siis melkein mikä tahansa kiinnostava muoto tai tuote. Tärkeintä on saada uusia ideoita ja oivalluksia, joita voin hyödyntää muotoilussani esteettisesti ja funktionaalisesti. ”