Teija Marjamaa

Tekstiilisuunnittelija, yrittäjä, s. 1964

Teija Marjamaa on koko uransa työskennellyt lasin parissa, vaikka koulutus on pehmeiden materiaalien alalta. Lasi vei hänen sydämensä Limingan taidekoulussa 1984–85.

Yrittäjyys alkoi vuonna 1996, laajoja lasiprojekteja toteuttamalla muun muassa lyijylasitekniikalla, sulattamalla ja hiekkapuhaltamalla. Jo tuolloin lasivalaisimet olivat tuotannossa mukana.

Marjamaan merkittävimpiä töitä on Moskovan kansainvälisellä lentokentällä, Oulun Edenissä, Espoon Isossa Omenassa, Korson kirkossa (suunnittelija Carolus Enckell) sekä Tyrvään kirkossa. 2000-luvulle tultaessa Marjamaan tuotanto laajentui lasikoru- ja liikelahjasuunnitteluun.

Teija Marjamaan suunnittelu on idearikasta, mutta yksinkertaista. Hänen muotoilemansa lasiesineet ovat ajattomia ja selkeälinjaisia. Hänen kantavana ajatuksenaan on luoda jatkuvasti uutta ja uudistua.

Marjamaan suunnittelussa on ominaista monipuolinen materiaalien käyttö ja valmius hyödyntää erilaisia työstötekniikoita. Kaikki käden taidot ovat muutenkin lähellä suunnittelijan sydäntä.

Marjamaan persoonan ennakkoluulottomuus ja monipuolisuus ilmenevät elämän eri saroilla: suunnittelija on rakentanut itselleen moottoripyörän harrastustaan varten, remontoinut kotinsa, entisöinyt huonekaluja, sorvannut metallia ja tehnyt grafiikkaa. Marjamaan toiveena on suunnitella myös tekstiilejä.