Toimitusehdot

Yleiset tilaus- ja toimitusehdot – Innojok Oy

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 1.4.2011 alkaen toistaiseksi. Toimitusehtoja sovelletaan Innojok Oy (jäljempänä myyjä) ja asiakkaan (jäljempänä ostaja) välisessä kaupassa ellei toisin ole sovittu. Kaikki ilmoitetut hinnat ovat alv 0 %. Innojok Oy on sähkötukkuliike, joka harjoittaa kaupankäyntiä yritysasiakkaiden kanssa. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Hinnat:
Tuotteiden hinnat ovat tuotteen tilauspäivänä voimassaolevan hinnaston mukaisia. Kaikki hinnat ovat alv 0 %, arvonlisävero lisätään hintaan ja laskutetaan ostajalta kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Asiakaskohtaiset alennukset koskevat toimituksia, jotka toimitetaan asiakkaan omaan varastoon.

Tarjous:
Myyjän tarjoukset ovat voimassa tarjouksessa mainitun ajan. Mikäli voimassaoloaikaa ei ole mainittu, tarjous on voimassa 30 päivää tarjouksen päiväyksestä lukien.

Tilinavaus/Maksuehdot:
Uusi ostaja saa myyjältä tilinavauslomakkeen. Tilinavaukseen varaamme 2–3 arkipäivää. Myyjämme ottaa teihin yhteyttä tilinavauksen jälkeen. Laskutusasiakkaat 14 pvä netto/sopimuksen mukaan. Tilatut tuotteet ovat myyjän omaisuutta kunnes kauppahinta on kokonaan maksettu.

Tilaus:
Sitova sopimus tuotteen tai palvelun toimittamisesta syntyy, kun ostaja jättää myyjälle tilauksen. Myyjä lähettää ostajalle sähköpostilla tilausvahvistuksen.

Toimitusehto:
FIN 01 NOL = Myyjä pyydettäessä järjestää kuljetuksen ostajan puolesta ja ostajan lukuun.
FIN 01 DAT = Rahtivapausraja on ostajakohtainen ja astuu voimaan toimituksen arvon täyttyessä.

Toimitusaika:
Varastossa olevat tuotteet toimitetaan seitsemän (7) arkipäivän kuluessa myyjän varastosta ostajan toimipaikkaan. Myyjä ei vastaa kuljetusliikkeen syystä aiheutuviin aikataulumuutoksiin.

Ostajan tulee vastaanotettaessa tarkastaa toimituksen kunto. Mikäli se ei vastaa tilausta, siitä on ilmoitettava myyjälle, mistä saa palautuksia koskevat lisäohjeet, ks. kohta Reklamaatiot. Kuljetusvauriot on ilmoitettava kuljetuksesta vastaavalle, mahdollisuuksien mukaan kirjattava heti rahtikirjaan.

Jälkitoimitukseen jääneet tuotteet tullaan toimittamaan ostajalle mahdollisimman pian. Toimitusajan ollessa pidempi kuin 30 arkipäivää siitä ilmoitetaan ostajalle erikseen.

Toimitus- ja pakkauskustannukset:
Toimitus- ja pakkauskustannukset ilmenevät tilausvahvistuksessa. Ne määräytyvät toimituksen koon mukaan ja ne lisätään kauppahintaan, mikäli muuta ei ole sovittu. Rahtivapausraja on ostajakohtainen.

Nouto:
Noutotilauksissa ostaja saa vahvistuksen tekstiviestillä matkapuhelinnumeroonsa (sähköpostiinsa), kun tuotteet ovat noudettavissa. Mikäli tuotteita ei ole noudettu 14 vuorokauden kuluessa ensimmäisestä ilmoituksesta, tilatut tuotteet laskutetaan. Huomioithan, että noutamatta jätetty tilaus ei ole tilauksen peruutus.

Noutopaikat ja ajat:
Koivunoksa 11, 04200 Kerava, arkisin klo 8.30–16.30.
Sirrikuja 3 L, 00940 Helsinki, vain sopimuksen mukaan.

Jälkitoimitus:
Mikäli myyjästä johtuvista syistä tilauksen kaikkia tuotteita ei saada lähtemään kerralla luvatun toimitusajan puitteissa eikä ostaja voi hyväksyä toimituksen viivästymistä tilauksen kaikkien tuotteiden osalta, voidaan toimitus toimittaa osatoimituksena niiden tuotteiden osalta, mitkä löytyvät varastosta. Jälkitoimitukseen jääneet tuotteet toimitetaan mahdollisimman pian myyjän kustannuksella tuotteiden saavuttua varastoon tai sopimuksen mukaan seuraavan tilauksen toimituksen yhteydessä.

Pientoimituslisä:
Pientoimituslisä 10,00 €/lähetys alle 200,00 €:n (alv 0 %) tilauksissa.

Reklamaatiot:
Jos toimitettu tavara on joltakin osin virheellinen tai lähetys on puutteellinen, ostajan tulee ilmoittaa virheestä myyjälle neljän (4) arkipäivän kuluessa tavaran vastaanottopäivästä. Reklamaatiotilanteessa, missä toimitus ei vastaa tilausta, toimituksessa on kuljetus- tai muu vaurio on siitä aina ilmoitettava Innojok Oy asianomaiselle myyjälle. Myyjän kanssa sovitaan tarvittavista toimenpiteistä; korjaus, vaihto tai hyvitys. Tavara on palautettava seitsemän (7) arkipäivän kuluessa vastaanottopäivästä myyjän varastoon.

Jos toimitettu tilaus peruutetaan jostain muusta kuin edellä mainitusta syystä, tuotteet hyvitetään, mutta rahtikulut jäävät asiakkaan vastuulle.

Palautettaessa tuotteen tulee olla alkuperäisessä pakkauksessa sekä kunnossa. Puutteellisesti palautettuja tuotteita emme hyvitä täysimääräisesti.

Palautusohjeet:
1. Liitä täytetty palautuslomake pakkauksen sisälle. Palautuslomakkeesta (saa myyjältä) tulee ilmetä: tilausnumero, päiväys, kenen kanssa (myyjän ja ostajan puolelta) asiasta sovittu sekä palautuksen syy.
2. Paketoi tuote tuotepakkaukseensa samalla tavalla kuin se oli saapuessaan. Älä lähetä tuotetta ilman suojaavaa paketointia.
3. Kirjoita myyjältä saamasi palautusnumero ja teksti "Asiakaspalautus Innojok Oy" näkyvästi paketin päälle.

Tuotteen/tuotteiden palauduttua varastoomme hoidetaan reklamaatio myyjän kanssa sovitun prosessin mukaan.

Vaihtoehto 1. Korjaamme tuotteen/tuotteet ja palautamme takaisin kohtuullisena pidettävänä aikana; seitsemän (7) arkipäivän kuluessa tuotteen/tuotteiden saavuttua varastoomme.

Vaihtoehto 2. Toimitamme vastaavan tuotteen/tuotteet veloituksetta ostajalle seitsemän (7) arkipäivän kuluessa, mikäli tuotteiden toimitusajasta ei ole informoitu muuta.

Vaihtoehto 3. Hyvitämme kaupan hinnan hyvityslaskulla tuotteen saavuttua varastoomme ja todettuamme sen reklamaation mukaiseksi.

Takuu:
Myyjä sitoutuu antamaan toimittamilleen tavaroille valmistajan myöntämän takuun materiaalin ja valmistuksen osalta. Takuuajan katsotaan alkavan tavaran toimituspäivästä. Takuu ei käsitä vaurioita, joiden aiheuttajana on onnettomuus tai tavaran muunlainen laiminlyönti. Takuuseen vetoaminen edellyttää, että ostaja on puolestaan oikein täyttänyt toimituksesta johtuvat ja sopimuksessa määritellyt velvollisuutensa.

Myyjän vastuu:
Vian ollessa myyjän vastuulla tulee myyjän olosuhteisiin nähden kohtuullisessa ajassa ottaa tavara takaisin, korvata tai korjata se omalla kustannuksellaan. Reklamaatio tulee tehdä myyjälle neljän (4) arkipäivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Jos asiakkaan on olosuhteiden perusteella ollut mahdotonta todeta vikaa määräajan puitteissa, voidaan myyjän suostumuksella, myös myöhemmin saapuva vaatimus huomioida.

Myyjän vastuu koskee ainoastaan vikoja ja puutteita, jotka syntyvät vain tavaraa oikein käytettäessä ja oikeissa työolosuhteissa. Ostajan itse aiheuttamat virheet, väärät asennukset, huollot ja korjaukset, materiaalit, toimintatavat tai tuotantoprosessissa olevat puutteet ja virheet eivät kuulu myyjän vastuun piiriin. Myös tavaran normaali kuluminen ja huononeminen ovat poissa myyjän vastuusta.

Myyjän korvausvastuu vahingosta on aina korkeintaan virheellisten, puutteellisten, viivästyneiden tai toimittamattomien tuotteiden tai toimituserän kauppahinnan tai osakauppahinnan suuruinen. Myyjä ei vastaa mainittujen vikojen tai puutteiden ostajalle mahdollisesti aiheutuvista tuotannon tai myyntivoittojen menetyksistä eikä muistakaan epäsuorista asiakkaalle aiheutuvista kuluista.

Ostajan velvollisuudet:
Ostaja sitoutuu suorittamaan kauppahinnan, mahdolliset viivästyskorot ja perintäkulut. Ostajan tulee toimia, ja palauttaa tuote/tuotteet mahdollisessa reklamaatiotilanteessa näissä toimitusehdoissa mainitulla tavalla.